TALAJJAVÍTÁS

A kijuttatás után a következő változások figyelhetők meg:
a) Csökkentett talajerózió A Verdyol Complex kolloid és ragasztó tulajdonságának köszönhető.
b) A nedvesség megtartása a magok környezetében A Verdyol Complex hidrofil kolloidjai képesek megtartani a vízmolekulákat anélkül, hogy vízzáró hártyát képeznének. A Verdyol Mulch megelőzi a túlzott párologtatást,
c) Tápanyagellátás A Verdyol Complex-ben található nyomelemek és szerves összetevők kiegészítik a talaj tápanyagtartalmát, mely elengedhetetlen a növények fejlődéséhez.
d) Talajélet megindítása A Verdyol Complex hatására a Verdyol Mulch szerves rostjai lebomlanak és egy vékony humuszréteg alakul ki, mely segíti a talajéletet.

Száraz időszakokban a talaj pórusaiban elhelyezkedő kolloidok összehúzódnak, ezáltal nem képeznek olyan filmréteget, mely megakadályozhatná a gázcserét a talaj és a levegő között.

Nedvesség hatására a Verdyol Complex-ben lévő hidrofil kolloidok növekszenek és gélt alkotnak, mely összeköti a talajrészecskéket. Az esővíz felületi erózió nélkül lefolyhat.

A Verdyol Mulch-ban lévő rostszálak csökkentik a párologtatást és elősegítik a magvak csírázását, továbbá értékes szervesanyagot biztosítanak. A növényzet kifejlődő levél- és gyökérrendszere növeli a talaj stabilitását, véd az eróziótól.

Felbontás: min. 1024 x 768 | Desing: Civertan Bt.